Heftruckcertificaat halen

Ja, het is voor alle chauffeurs van heftrucks verplicht – door de wet – om een instructie en / of cursus te volgen (en eventueel een heftruckcertificaat) te halen. Het is echter wel onduidelijk hoe deze cursus er precies uit moet zien. Als er door omstandigheden toch iets voorvalt met een heftruck, dan moet jouw bedrijf kunnen aantonen dat de instructies voldoen aan volwaardige eisen.

Het certificaat zelf zegt verder niets. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en alleen hierom al is het verstandig om voor een goede cursus mogelijkheid te zorgen. Hierdoor beperk je de risico’s van het gebruik van een heftruck en ongevallen.

Theorie en praktijk van een heftruckcertificaat halen

De theorie bij ons zal bestaan uit de veiligheid, zoals de Arbowet eist. We nemen een vakkennis mee, en geven inzicht in de belastbaarheid van een heftruck. We leren je een dagelijkse controle en verkeersvoorschriften.

En ook zal een stuk over schade en de bijbehorende kosten gaan. In de praktijk zal je opnieuw de dagelijkse controle leren, en tevens de bediening en besturing. Koud stapelen, pallet- en inrijstellingen, laden en lossen, en een stuk onderhoud. Maar bij alles wordt veiligheid in acht genomen. Waar zitten precies de risico’s? Ook voor de reeds ervaren heftruckchauffeurs zijn zich soms niet (meer) bewust van de gevaren.

Heftruckcertificaat halen doe je bij Blom Opleidingen