Waarom is Bitcoin Cash gecreëerd?

Sinds de oprichting in 2009 door Satoshi Nakamoto, is bitcoin steeds populairder als digitaal geld. Naarmate het gebruik van het netwerk is toegenomen, is de Bitcoin-blockchain begonnen met scalingproblemen vanwege het beperkte aantal transacties dat in elk 1 MB Bitcoin-blok kan passen. Een blok is een groep transacties die samen worden verpakt en gevalideerd. Een nieuw Bitcoin-blok wordt ongeveer elke 10 minuten verwerkt.

Door het limiet van 1 MB voor de maximale grootte van een blok kan de Bitcoin-blockchain slechts zeven transacties per seconde verwerken, in vergelijking: het VISA netwerk kan 56.000 transacties per seconde verwerken. Een aanhoudende toename van het gebruik in de loop der jaren heeft geleid tot een bitcoinnetwerk, waar transacties aanzienlijk langer kunnen duren en transactiekosten relatief hoog zijn. Perioden van hoge activiteit kunnen leiden tot netwerkcongestie en een piek in transactiekosten die de Bitcoin-blockchain onpraktisch maakt voor sommige use-cases zoals microbetalingen.

Er zijn verschillende benaderingen om het aantal transacties dat Bitcoin kan ondersteunen te vergroten en elke aanpak brengt unieke trade offs met zich mee, zoals het in balans houden van snelheid, kosten en veiligheid. Omdat Bitcoin open en wereldwijd toegankelijk is, zijn er talloze groepen die de blockchain gebruiken voor verschillende use-cases en economisch profiteren van de blockchain op verschillende manieren.

Hoewel elk van deze groepen een gevestigd belang in Bitcoin heeft, heeft geen van hen alleen beslissingsbevoegdheid over het upgradeproces. Dus moet er altijd een grote meerderheid van deze partijen samenkomen en overeenstemming (consensus) bereiken over eventuele wijzigingen in Bitcoin. Zodat deze kunnen worden ingevoerd. Als gevolg hiervan gaat de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk soms relatief langzaam, toch wordt er de laatste jaren sneller consensus bereikt tussen de verschillende groepen.

Bitcoin cash kopen